Posted on

Få hjälp med personliga brev

Som egenföretagare kan du nå en punkt där du trots allt vill eller behöver ta en paus för att istället se dig om efter en vanlig anställning. Det kan också handla om att sälja in dig, din kunskap och ditt företag som konsult till ett större företag. När du bestämt dig för att ta steget kan det ibland vara klokt att anlita professionell hjälp när det kommer till att utforma ditt personliga brev.

Smarta tjänster för smidigaste jobbsöket

Även som entreprenör kan man behöva hjälp ibland, det går inte att vara bäst på allt. Är skrivande, och att formulera dig själv i skrift, inte din starka sida kan det kännas skönt att ta hjälp i en så speciell situation som jobbansökningar. Formuleringar, ordval och ton är oerhört viktiga när det kommer till att skriva personligt brev som sticker ut och fångar arbetsgivarens uppmärksamhet. På senare tid har det dykt upp tjänster online där du får hjälp med ditt personliga brev; du svarar på några enkla frågor om jobbet du söker, väljer bland olika textförslag och vilken språklig ton du vill att brevet ska ha. Sedan sätts texten ihop utefter dina önskemål och framför dig har du ett perfekt skrivet personligt brev. Enklare blir det inte, och testar du till exempel Cowrites tjänst så kan du även hålla utkik efter CV-mallar, som kommer dyka upp inom kort. Ditt CV och personliga brev kommer då få en gemensam, snygg layout och inramning.

Slipp onödig stress

Som egenföretagare som söker konsultuppdrag är det kanske extra viktigt att dina ansökningar är snygga och proffsigt utförda. Då det är mycket att tänka på för att få sitt personliga brev att sticka ut ur mängden så behöver du vara vass både med pennan (tangenterna) och din kreativa ordsvada. Dessutom behöver såklart varje brev vara riktat mot den specifika arbetsgivaren, vilket betyder att du absolut inte ska skicka ut samma brev med alla de olika ansökningarna. Hitta det unika med varje typ av anställning, rikta dig direkt till just det företaget, och låt dem se att du är seriös. För att slippa stressen allt det här kan ge dig, är det en god idé att testa att anlita professionell hjälp – du kommer spara både tid, energi och förmodligen även en hel del frustration.