Posted on

Så lyckas du med presentationen

Som företagare och entreprenör kommer du flera gånger under din karriär att behöva hålla i en presentation. Att hålla i en presentation inför potentiella kunder och samarbetspartners kan vara nervöst hur många presentationer man än gjort innan. För att du ska lyckas med din presentation finns det några saker du kan tänka på. I det här inlägget kommer du att få några enkla tips på hur du lyckas med presentationen.

Boka ett mötesrum

Om du är en frilansande digital nomad eller hoppas på att få finansiering för ett projekt inom företaget kan det vara bra att boka ett mötesrum för att hålla presentationen där. När du har ett mötesrum eller en konferenslokal får du komma ifrån din vanliga arbetsplats vilket både kan vara skönt och få dig mer skärpt inför vad som komma skall. Dessutom kan det ge ett mer professionellt intryck. För att hitta ett mötesrum du kan boka behöver du bara öppna din sökmotor och söka efter mötesrum och den ort du ska hålla presentationen i.

Var förberedd

Det bästa du kan göra för att du ska lyckas med din presentation är att vara förberedd på presentationen. Se till att du har koll på vad det är du vill få sagt och öva in din presentation. När du känner dig trygg med det du ska presentera behöver du inte oroa dig för att du ska ge ett oprofessionellt intryck. Dessutom ger det dig möjligheten att freestyla om du känner dig bekväm med det du ska säga. Att den som presenterar känns avslappnad är en bidragande faktor till att de som lyssnar också ska känna sig avslappnade. Då kan ni mötas på ett helt annat sätt.

Stick ut

Om du vill vara säker på att din idé och presentation sticker ut i mängden ska du se till att vara kreativ när det kommer till presentationen. Det funkar förstås att presentera i powerpoint och använda färdiga mallar. Men om du vill sticka ut ska du använda din kreativitet för att ta fram en presentation utöver det vanliga.