Posted on

Digitalisera avtalshanteringen i ditt företag

På några decennier har samhället blivit nästan helt och hållet digitaliserat och uppkopplat. Många av dagens företag och organisationer har dock fortfarande en stor nytta av digitalisering för att öka effektiviteten. Ett särskilt område som många ännu inte digitaliserat helt och hållet är dokumentation och förvaltning. Faktum är att det fortfarande är vanligt att använda papper för att skriva avtal när det egentligen inte behövs.

Att använda papper har en rad nackdelar:

  • Försvårar redigering. För att göra ändringar i ett pappersdokument måste du skriva om allt innehåll igen.
  • Kostar mer. Att använda pappersdokument har nackdelen att kosta betydligt mer pengar eftersom du behöver använda fler kontorsmaterial, papper, skrivare och bläckpatroner. Även om dessa kostnader vid första anblick kan verka små, så ackumulerar det till mycket höga kostnader på sikt i många företag.
  • Tar plats. Pappersdokument tar plats och kommer att ständigt kräva nya mappar och pärmar.
  • Är mindre bra för miljön. Alla bör göra vad de kan för att minska pappersanvändningen eftersom det är dåligt för miljön och klimatet. Faktum är att dagens konsumenter föredrar att välja de mest hållbara alternativen när det kommer till produkter och tjänster. Du kan därför locka fler kunder genom att bli mer miljövänlig och använda det i din marknadsföring.
  • Är ineffektivt att transportera. Till skillnad mot digitala dokument är det ganska komplicerat att transportera pappersdokument. Med ett digitalt system behöver du bara använda e-post och få fram dokumentet omedelbart.

Öka effektiviteten och säkerheten med digitala avtal

Avtal är ett område som utan tvekan kan digitaliseras. Detta är en bra idé eftersom digitala avtal inte bara ökar effektiviteten i företaget, utan även arbetsflödet och säkerheten. När det gäller effektiviteten vet du som arbetsgivare att tid är pengar – och ju effektivare du blir desto mer ökar intäkterna i ditt företag.

Den viktigaste aspekten av allt är att digitalisering ökar säkerheten genom att skydda avtalen från att försvinna, skadas eller stjälas. Att alla avtal förblir tillgängliga är avgörande om du bedriver företag inom det medicinska, finansiella eller juridiska området som är särskilt utsatta i detta avseende.

Med tanke på alla fördelar med att digitalisera avtalshanteringen bör du överväga att använda ett avtalshanteringssystem. Precisely är marknadens mest välrenommerade avtalshanteringssystem som inte bara digitaliserar avtalen, utan även automatiserar alla avtalsrelaterade områden i företaget. Precisely är en plattform som täcker företagets avtalsbehov med automatiserade och felfria mallar som kan användas av vem som helst, även de personer som saknar juridisk bakgrund. Oavsett vilken längd eller komplexitet Preciselys avtal har så kan du vara säker på att gällande lagar och regler följs.

Två ytterligare fördelar med Preciselys avtalshanteringssystem är att du får kontroll och en bättre översikt på avtalens status. Så väntar du på? Skapa ett kontor och prova denna fantastiska plattform gratis i 14 dagar!